MATERIAL BINDER TAPADÓHÍD

MATERIAL BINDER TAPADÓHÍD

A BINDER tapadóhíd, hideg burkolás, vakolás, aljzatkiegyenlítés előtti alapozásnál, hidegburkolatok bontás nélküli, illetve betonfelületek felújításánál, a bekent felületen rendkívül erősen tapadó hordozóréteg, érdes felület kialakítására alkalmas, speciális, vizes bázisú, gyorsan száradó, vizes diszperziós alapú, tapadásfokozó alapozó, tapadásközvetítő.

JELLEMZŐ TULAJDONSÁGOK

A BINDER tapadóhíd
– könnyen kezelhető, felhasználásra kész;
– kiváló tapadású, és kiváló tapadást biztosító (pl. aljzatkiegyenlítők, hidegburkolati ragasztók alá);
– gyorsan száradó;
– töltőanyaggal dúsított;
– oldószer mentes;
– vízzel korlátlanul hígítható;
– vizes diszperziós alapú.

ALKALMAZÁSI TERÜLET

A BINDER tapadóhíd alkalmas
– erősen tapadó hordozóréteg, érdes felület kialakítására, hideg burkolás, vakolás, aljzat kiegyenlítés előtti alapozásra, tapadásfokozó alapozónak;
– hidegburkolatok (pl. csempe, padlólap), bontás nélküli felújításánál, érdes felület létrehozására, újraburkolást megelőző előkészítésre, egyenletes nedvszívó képesség beállítására;
– csempék OSB lapra történő ragasztásánál, tapadásközvetítőként;
– betonfelületek felújítása előtti tapadásfokozó alapozására, új és régi felületek közötti tapadásközvetítőként;
– vízszintes és függőleges felületeken, kül- és beltéri felhasználásra.

Kifogástalanul használható, nedvszívó és kevésbé nedvszívó felületeken (pl. öntött beton, cement esztrich, anhydrit esztrich, műkő, gipszkarton, OSB lemez, farostlemez, faforgácslap, illetve (régi mázas) csempe, járólap, terazzólap, mázas klinker, kőlap, kerámia lap) is.
Alkalmazható (jól tapadó, nem laza) ragasztó- és aljzatkiegyenlítő maradványokat tartalmazó felújítandó felületeken.
Kiváló tapadást biztosít vakolat-beton, beton-beton és beton-esztrich felületek között.

 

Fém és műanyag felületek esetén a munkakörülmények és az anyagok sokfélesége miatt a munka megkezdése előtt célszerű előzetes próbát végezni, a tapadóhíd alkalmazását az eredmény fényében mérlegelni célszerű.

Nem tapad zsíros, olajos, fagyott, sóvirágos, laza felületeken.

 


csome.hu

2 755 Ft

Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

ALKALMAZÁS

A tapadóhíddal kezelt felületre az új burkolat a szokásos ragasztókkal könnyen felvihető, ezért nem feltétlenül szükséges a régi burkolat elbontása.

A BINDER tapadóhídat felhasználás előtt fel kell keverni.

A tapadóhíd felvitele előtt a felületeket alaposan meg kell tisztítani, illetve szükség esetén le kell csiszolni, hogy a felület szennyeződésektől (zsír, olaj, sóvirág) és laza részektől mentes legyen.
A megfelelően előkészített felületet teljesen, egyenletesen be kell vonni. Tócsaképződés kerülendő.
Felhordható kefével, teddy hengerrel vagy ecsettel. A szerszámok száradás előtt vízzel tisztíthatók.
A BINDER tapadóhíd +5 oC-tól +30 oC-ig terjedő tárgy és levegő hőmérséklet esetén alkalmazható. Magas hőmérséklet gyorsítja, alacsony hőmérséklet és/vagy magas páratartalom lassítja a száradást.
A felhordott tapadóhíd teljes átszáradása után (de max. 24 órán belül) folytatható a kiegyenlítés vagy burkolás.
A tapadóhídra felvitt ragasztók enyhén visszalágyíthatják azt, majd együtt megszáradva jön létre az erős tapadás.

 

Hidegburkolatok (pl. csempe, járólap), bontás nélküli felújítása esetén, elkerülhető a nagy por, a jelentős mennyiségű sitt keletkezése. Megspórolható a bontási idő, költség.
A felújítandó felület legyen stabil, hordképes (amit célszerűen egy szakember dönt el).
A kotyogó, laza lapokat el kell távolítani és helyüket betonnal, aljzatkiegyenlítővel vagy csemperagasztóval síkba kell hozni.
A felület legyen szennyeződésektől és laza részektől mentes. Erre kell felvinni a BINDER tapadóhídat (kiadósság: 6-10 m2/kg). Hőmérséklettől és felülettől függően a tapadóhíd 1-3 óra alatt megszárad.
Az így előkészített felületre, az új burkolat flexibilis vagy fagyálló csemperagasztóval, a szokásos csempézési eljárással felvihető.
Amire ügyelni kell, hogy a burkolat síkja, burkolóanyagtól függően, kb. 10 mm-el beljebb kerül. Ezért ellenőrizni kell a szerelvények, beépített bútorok, ajtók, elektromos csatlakozók és minden egyéb falsíkba vagy padlósíkba épített tárgy visszahelyezhetőségét.

 

Régi beton felületek felújítása esetén, BINDER tapadóhíd használatával megelőzhető az új betonfelület megrepedése.
Régi, vízszintes betonfelületek felújítása során a régi és új beton felületek nem kötnek össze, ezért az új betonfelület kotyoghat és idővel megreped, töredezik. A tapadóhíd beereszkedik egyrészről a régi betonfelületre, másrészről a friss betonba, így egy erős kötést hoz létre a két felület közt, ami biztosítja, hogy a felületre felhordott, illetve korábban lerakott anyag tartósabban együtt marad.
A régi beton felületét meg kell tisztítani a szennyeződésektől, távolítsuk el a laza leváló részeket, majd portalanítsuk azokat. A BINDER tapadóhíd használata előtt vízzel nedvesítsük be a javítandó beton felületét.
A megfelelően előkészített felületet teljesen be kell vonni. Meleg száraz időben a tapadóhíd 1:1 arányban hígítható. Friss a frissre technológiával, azaz a tapadóhíd teljes száradása előtt kell az új betonréteget felvinni.
A tapadóhíd használatának előnye, hogy tartósabb lesz az új beton réteg, illetve vékonyabb réteg is elegendő ugyanazon rendeltetés eléréséhez.


A kép illusztráció, a termék valóságban eltérhet. Az árváltozás jogát fenntartjuk. 
Raktárkészletről kérem érdeklődjön 06-20-592-9782 vagy festek@csome.hu

Adatok
Száradási idő
2-4 óra
Kiadóssága
6-10 m2/kg
EAN-KÓD
5997379700752
EAN-KÓD 2.
5997379700769
Cikkszám
5997379700752_5997379700769
Vélemények