FEHÉR - TRINÁT AQUA UNIVERZÁLIS ALAPOZÓ - 0,75 L

FEHÉR - TRINÁT AQUA UNIVERZÁLIS ALAPOZÓ - 0,75 L
FEHÉR - TRINÁT AQUA UNIVERZÁLIS ALAPOZÓ - 0,75 L
FEHÉR - TRINÁT AQUA UNIVERZÁLIS ALAPOZÓ - 0,75 L
FEHÉR - TRINÁT AQUA UNIVERZÁLIS ALAPOZÓ - 0,75 L

FEHÉR - TRINÁT AQUA UNIVERZÁLIS ALAPOZÓ - 0,75 L
Matt, fehér, vízzel hígítható alapozó és közbenső festék fa- és fémfelületekre
Megfelelően terülő, jól csiszolható akrilgyanta kötőanyagú vízzel hígítható festék.

Előnyök: Nagy Fedőképességű, könnyen csiszolható, vizes bázisú alapozó festék, Száradása gyors, nem jár oldószeranyaggal, Kiválóan tapad az alapfelülere és biztosítja a ráfestett fedőfesték tapadását, Kemény- vagy puhafa, forgácslap, farostlemez alapozó festésére, Fémfelületek közbenső rétegenként ajánljuk Trinát Aqua alapozó felvitelét követően.

 


csome.hu
csome.hu-ajánlatkérés

4 550 Ft

Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

Termékleírás

Az alkalmazás feltételei:

Az alapfelület előkészítése:

A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített. A festendő faanyag max. 5% nedvességtartalmú lehet.

Új fafelületek előkészítése: A festendő fafelületet finom csiszolóvászonnaL meg kell csiszolni, majd portalanítani. Külső térben alkalmazandó felületeknél Lazurán Univerzális faanyagvédőszerrel kell kezelni megelőző védelem céljából. A faanyagvédő száradása után a felületet Trinát aqua univerzális alapozóval kell alapozni, majd ismét csiszolni és portalanítani.

Új vas és acélfelületek előkészítése:

Az esetleges rozsdát mechanikai eljárással (csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás) el kell távolítani, majd zsírtalanítani. Zsírtalanításra használjunk zsíroldó szert tartalmazó vizet, és ne használjunk oldószerrel átitatott rongyot, mert ez utóbbival a zsíros szennyeződések a felületen maradhatnak. A zsírtalanítás és a rozsda eltávolítása után a felületet mihamarabb, lehetőleg 2 órán belüL, fessük át Trinát aqua korróziógátló alapozóvaL, majd ennek száradását követően közbenső rétegként hordjunk fel Trinát aqua univerzális alapozót. Mindkét termék alkalmazásánál kövessük a termékismertetőben leírtakat. Javasolt rétegfelépítés:

Korróziógátló alapozás 1 réteg Trinát aqua korróziógátló alapozó min. 40 μm száraz rétegvastagságban. Közbenső festés belső térben 1 réteg, külső térben 2 réteg Trinát aqua univerzális alapozó rétegenként 40 μm száraz rétegvastagságban. Befejező réteg Trinát aqua zománcfesték család terméke 1 rétegben min. 30 μm száraz rétegvastagságban.   Régi, már festett felületek előkészítése: Korábban zománcfestékkel festett fa felületet alaposan csiszoljuk meg, portalanítás után javítsuk ki a bevonat hibáit Trinát mestertapasszal. A tapaszolás után ismételt csiszolás és portalanítás szükséges. Ha a felület 20 %-nál nagyobb mértékben sérült, a teljes felületet fessük át Trinát aqua univerzális alapozóvaL, majd száradás után és a zománcréteg felhordása előtt finoman csiszoljuk meg a felületet. Portalanítás után lehet a zománcréteget felhordani. Vas- és acélfelületek esetében vizsgáljuk meg a régi bevonat tapadását, és az alározsdásodott, rosszul tapadó bevonatrészeket távolítsuk eL mechanikai úton. Ha a felület több, mint 20 % korrodált, a teljes bevonatrendszert célszerű újra felhordani az új bevonatoknak megfelelő módon. Ennél kisebb mértékű hiba esetén a hibás részekről távolítsuk el a nem tapadó bevonatot, a hibahelyeket rozsdátlanítsuk, vonjuk át Trinát aqua korróziógátló alapozóvaL, majd Trinát aqua univerzális alapozóval. Kemény PVC felületek előkészítése: A kemény PVC felületeket a tisztítsuk meg a szennyeződésektől, festés előtt finom csiszolóvászonnal csiszoljuk meg, majd portalanítsunk. Az így előkészített felület festhető Trinát aqua univerzális alapozóval. Egyéb műanyag felületek festése előtt végezzen próbafestést.

Megjegyzés: A javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.  A feldolgozás hőmérséklete: Ne alkalmazzuk a terméket +5°C alatti és + 25°C feletti hőmérsékleten, amin a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.
 

A terméket +5 ℃ és + 30 ℃ közötti fedett raktárban kell tárolni. Tűző naptól, fagytól védeni kell.


A kép illusztráció, a termék valóságban eltérhet. Az árváltozás jogát fenntartjuk. 
Raktárkészletről kérem érdeklődjön 06-20-592-9782 vagy festek@csome.hu

Adatok
Száradási idő
4 óra
Anyagszükséglet
9 m2/l
Felhordás/Bedolgozható
ECSETTEL VAGY SZÓRÁSSAL. SZÓRÁSHOZ A SZÓRÁSI PARAMÉTEREKET AZ ADOTT GÉPTÍPUSHOZ KELL BEÁLLÍTANI.
Fényességi fokozat
MATT, FEHÉR, EGYENLETES, ESZTÉTIKUS FELÜLETŰ
Hígító
A TERMÉKET A FELDOLGOZÁS ELŐTT ALAPOSAN KEVERJÜK FEL. A TRINÁT AQUA UNIVERZÁLIS ALAPOZÓ FELHASZNÁLÁSRA KÉSZ ÁLLAPOTBAN KERÜL FORGALOMBA. AMENNYIBEN MÉGIS HÍGÍTÁSRA VAN SZÜKSÉG ECSETTEL TÖRTÉNŐ FELHORDÁSHOZ MAX. 2 %, PRÉSLEVEGŐS SZÓRÁSHOZ MAX. 10% TISZTA VÍZZEL HÍGÍTSUK. A SZERSZÁMOK TISZTÍTÁSÁRA ÉS AZ ELCSEPPENÉSEK ELTÁVOLÍTÁSÁRA AZOK MEGSZÁRADÁSA ELŐTT VÍZET, MEGSZÁRADÁS UTÁN AROMÁS OLDÓSZEREKET
Javasolt rétegszám
1-2 réteg
Felhasználási terület
MEGFELELŐEN ELŐKÉSZÍTETT KÜL- ÉS BELTÉRI FAFELÜLETEK, KEMÉNY PVC FELÜLETEK ALAPOZÓJAKÉNT ÉS ACÉLFELÜLETEK KÖZBENSŐ BEVONATAKÉNT ALKALMAZHATÓ. ALKALMAS GYERMEKJÁTÉKOK FESTÉSÉRE IS.
EAN-KÓD
5996281056889
Cikkszám
5996281056889
Tömeg
1,145 kg/db
Vélemények