RO55 ROZSDAOLDÓ ÉS ÁTALAKÍTÓ - 500ML

RO55 ROZSDAOLDÓ ÉS ÁTALAKÍTÓ - 500ML

RO55 ROZSDAOLDÓ ÉS ÁTALAKÍTÓ - 500ML

RO-55 rozsdaoldó és átalakító tulajdonsággal rendelkezik Foszforsav alapú készítmény, amely kationos felületaktív anyagokat tartalmaz. A fémfelületeket zsírtalanítja, rozsdátlanitja, tisztítja, foszfátoz és passzívál. Acél és öntöttvas felületekről hatékonyan eltávolítja rozsdát. Alkalmassá teszi a kezelt felületet különböző védőrétegekkel, így gyantákkal, festékekkel történő bevonására Alkalmazási terület: Hatékony termék az acél és öntöttvas felületekről a rozsda eltávolítására.
Tulajdonságok: Zsírtalanit, tisztít, rozsdátlanít, foszfátoz passzivál egy műveletben anélkül, hogy a felületet jelentősen roncsolná.


csome.hu

735 Ft

Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

Az RO-55 kémiai reakció folytán a rozsdát oldja és vasfoszfáttá alakítja át. A keletkezett vasfoszfát védi a tárgyakat a további rozsdásodástól.

A passziválás függ:
- a levegő páratartalmától
- a hőmérséklettől
- a passzivált anyagtól.

A rozsda eltávolítása történhet:
- TÁRGYAK FÜRÖSZTÉSÉVEL
- ECSETELÉSES ELJÁRÁSSAL
- FÜRDŐ HASZNÁLATÁVAL:
A rozsdátlanításra szolgáló tartály anyaga lehet: műanyag, üveg, saválló acél. A tartály magasságát úgy kell megválasztani, hogy a bemártott tárgyakat a folyadék ellepje. Ügyelni kell arra, hogy a tárgyak ne feküdjenek a tartály alsó felületére. Fürdőben történő rozsdátlanítás esetén gondoskodni kell a helység megfelelő szellőztetéséről. Célszerű a peremelszívás alkalmazása.
Gyakorlati tapasztalatok alapján a kezelési időt a tárgyakon lévő rozsda vastagsága, a tárgyak szennyezettsége, illetve a fürdő hőmérséklete szabja meg. Fürdő előtt célszerű a leveles, vagy vastag rozsda mechanikai úton történő eltávolítása. Ezzel a fürdő élettartamát tudjuk meghosszabbítani.


Fürdő hőmérsékletétől függően a kezelési idő a következőképpen alakul: 15 celsius fok - kb. 90 perc

25 celsius fok - kb. 45 perc
35 celsius fok - kb. 25 perc
45 celsius fok - kb. 15 perc

A fürdő hőmérsékletének emelésével a rozsdaoldás hatékonyabb, de a fürdő kimerülése előbb következik be. A folyadékszint csökkenésekor a pótlásról gondoskodni kell. Fürdő kimerülése után az oldatot semlegesíteni kell!

ECSETELÉSSEL:
Nagy felületű tárgyaknál, berendezéseknél, ahol a tárgyak rozsdátlanítását fürdőben nem tudjuk elvégezni, alkalmazzuk az ecseteléses eljárást. Első lépésben itt is a vastag, illetve a leveles rozsdát mechanikai úton távolítjuk el, majd a rozsdátlanítási folyamatot ecseteléssel végezzük. Ecseteléskor cca 1 m2 felületet vegyünk munkába, és anélkül, hogy megszáradna, ezt a müveletet többször ismételjük meg mindaddig, amíg a rozsdátlanított felület alatt a tiszta fémfelület látható nem lesz. A felület megszáradása után azon acélszürke, illetve fehér bevonat, foszfát keletkezik. Amennyiben a munkadarab festésre kerül, úgy célszerű a fehér bevonatot száraz ruhával, vagy egyéb eszközzel eltávolítani, ez utóbbira történő festés esetén a festett felület matt lesz.

KIEGÉSZÍTÉS:
Az RO-55 kitűnő vízkőoldó tulajdonságságokkal is rendelkezik, és ugyanakkor a betonnal szennyezett munkadarabokat is tisztítja. Mindkét esetben a tisztítandó felületekre bőségesen vigyünk fel RO-55 anyagot, hagyjuk beivódni, majd ennek megtörténte után a vízkő, illetve beton szennyeződés - valamilyen mechanikai eszközzel - könnyen eltávolítható lesz. Ezt mindaddig ismételjük , míg a tiszta fémfelülethez nem érünk. Így vízkőtelenítéssel egyidejűleg a kezelendő felület egy átmeneti védőréteget is kap.


A kép illusztráció, a termék valóságban eltérhet. Az árváltozás jogát fenntartjuk. 
Raktárkészletről kérem érdeklődjön 06-20-592-9782 vagy festek@csome.hu

Adatok
EAN-KÓD
5997001100752
EAN-KÓD 2.
5997001100769
Cikkszám
5997001100752
Vélemények