100 FEHÉR - TRIKOLOR STANDOLIT OLAJFESTÉK - 0,75 L

100 FEHÉR - TRIKOLOR STANDOLIT OLAJFESTÉK - 0,75 L
100 FEHÉR - TRIKOLOR STANDOLIT OLAJFESTÉK - 0,75 L
100 FEHÉR - TRIKOLOR STANDOLIT OLAJFESTÉK - 0,75 L
100 FEHÉR - TRIKOLOR STANDOLIT OLAJFESTÉK - 0,75 L

100 FEHÉR - TRIKOLOR STANDOLIT OLAJFESTÉK - 0,75 L

Selyemfényű, oldószeres olajfesték fa- és acélfelületekre. Selyemfényű, megfelelően terülő, száradó olaj tartalmú zománcfesték. Aromás szénhidrogéneket, ólomvegyületeket nem tartalmaz. Előnyök: Kül és beltéri fa és fémfelületek bevonására alkalmas. Ólmot nem tartalmaz, környezetkímélő. Gyorsan szárad. Az alkalmazás feltételei: Az alapfelület előkészítése: A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített. A festendő faanyag max. 5% nedvességtartalmú lehet. Új fafelületek előkészítése: A festendő fafelületet finom csiszolóvászonnaL meg kell csiszolni, majd portalanítani. Külső térben alkalmazandó felületeknél Lazurán Univerzális faanyagvédőszerrel kell kezelni megelőző védelem céljából. A faanyagvédő száradása után a felületet önmagával vagy Trinát univerzális alapozóval kell alapozni.


csome.hu
csome.hu-ajánlatkérés

4 785 Ft

Egységár: 4 785 Ft/L

1

Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

Termékleírás

 

Új vas és acélfelületek előkészítése:

Az esetleges rozsdát mechanikai eljárással (csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás) el kell távolítani, majd zsírtalanítani. Zsírtalanításra használjunk zsíroldó szert tartalmazó vizet, és ne használjunk oldószerrel átitatott rongyot, mert ez utóbbival a zsíros szennyeződések a felületen maradhatnak. A Zsírtalanítás és a rozsda eltávolítása után a felületet mihamarabb, lehetőleg 2 órán belüL, fessük át Trinát korróziógátló alapozóvaL, majd ennek száradását követően közbenső rétegként hordjunk fel a Standolit rapid olajfestéket vagy a Trinát univerzális alapozót.

Javasolt rétegfelépítés:

Kültéren és ipari környezetben. Korróziógátló alapozás 1 réteg Trinát korróziógátló alapozó min. 40 μm száraz rétegvastagságban Közbenső és befejező festés 1-2 réteg Standolit rapid olajfesték. Beltérben, csiszolt felületre közvetlenül felhordható 2-3 rétegben.

Régi, már festett felületek előkészítése:

Korábban zománcfestékkel festett fa felületet alaposan csiszoljuk meg, portalanítás után javítsuk ki a bevonat hibáit Trinát mestertapasszal. A tapaszolás után ismételt csiszolás és portalanítás szükséges. Vas- és acélfelületek esetében vizsgáljuk meg a régi bevonat tapadását, és az alározsdásodott, rosszul tapadó bevonatrészeket távolítsuk eL mechanikai úton. Ha a felület több, mint 20 % korrodált, a teljes bevonatrendszert célszerű újra felhordani az új bevonatoknak megfelelő módon. Ennél kisebb mértékű hiba esetén a hibás részekről távolítsuk el a nem tapadó bevonatot, a hibahelyeket rozsdátlanítsuk, vonjuk át Trinát korróziógátló alapozóval.

Megjegyzés:

a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

A feldolgozás hőmérséklete:

Ne alkalmazzuk a terméket +5°C alatti és + 25°C feletti hőmérsékleten, amin a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.

A terméket +5℃ és + 30 ℃ közötti fedett raktárban kell tárolni. Tűző naptól, fagytól védeni kell.


A kép illusztráció, a termék valóságban eltérhet. Az árváltozás jogát fenntartjuk. 
Raktárkészletről kérem érdeklődjön 06-20-592-9782 vagy festek@csome.hu

Adatok
Száradási idő
24 óra
Anyagszükséglet
13,3 M2/L
Fényességi fokozat
SELYEMFÉNYŰ FEHÉR VAGY SZÍNES EGYENLETES, ESZTÉTIKUS FELÜLETŰ.
Felviteli eszközök
ECSETTEL, LAKKHENGERREL VAGY SZÓRÁSSAL. SZÓRÁSHOZ A SZÓRÁSI PARAMÉTEREKET AZ ADOTT GÉPTÍPUSHOZ KELL BEÁLLÍTANI.
Javasolt rétegszám
1-2
Felhasználási terület
MEGFELELŐEN ELŐKÉSZÍTETT KÜL- ÉS BELTÉRI FA- ÉS ACÉLFELÜLETEK BEVONATAKÉNT ALKALMAZHATÓ.
Hígitás
A TERMÉKET A FELDOLGOZÁS ELŐTT ALAPOSAN KEVERJÜK FEL. A STANDOLIT RAPID OLAJFESTÉK FELHASZNÁLÁSRA KÉSZ ÁLLAPOTBAN KERÜL FORGALOMBA. AMENNYIBEN MÉGIS HÍGÍTÁSRA VAN SZÜKSÉG ECSETTEL TÖRTÉNŐ FELHORDÁSHOZ MAX. 4 %, PRÉSLEVEGŐS SZÓRÁSHOZ MAX. 10% LAZURÁN LENOLAJKENCÉVEL HÍGÍTSUK.
EAN-KÓD
5996281077914
Szín
Fehér
Cikkszám
5996281077914
Tömeg
1,3 kg/db
Vélemények